Kortreist mat, Skogens konge

Endelig viste kalenderen 25 september, og startskuddet for elgjakta 2016 avfyrt

18.10.201610:05 Nikolas Fure

Vi på Kjerringøy Bryggehotell har i flere år vært så heldige å fått kjøpe elgkjøtt direkte fra jaktlaget, en tradisjon vi liker å holde på. I år ble det levert 2 grovparterte store dyr på døra.
Den ene av dem kunne virkelig kalle seg skogens konge i sine velmaktdager, med ei slaktevekt på 262 kilo.
Det var Per Martin Bendiksen som fikk den store oksen i sikte, etter halvannen time med lokkelyder. Ett skudd på 10 meters hold og oksen var vår!

Jaktlaget Os/Alsos/Kjerringøy kan skilte med 9 staute jegere, som har basen sin på Løvold. Der har de norges mest moderne privateide slakteri å boltre seg i. Intet mindre.
Slakteriet er bygd og eid av Gunnar Johansen. Bygget sto ferdig i 2009, og her kan jegerne jobbe med slakt i topp moderne utstyr. Der er også kjølerom hvor elgen henger til de skjærer den ned etter ca en uke.
Tidligere var det slik at slakt som skulle videreselges måtte ha godkjenning fra mattilsynet. Nå er det en godkjent feltkontrollør som står for det. Gunnar Johansen er godkjent feltkontrollør så også her er de selvhjulpen.
Jaktlaget er ett av totalt 9 jaktfelt på Kjerringøy, inkludert Nordfjorden, og det felles totalt 82 dyr innen disse feltene. Os/Alsos/Kjerringøy står for 14 av disse.

Jaktlaget selger en god del av slaktene videre, til oss på Kjerringøy Bryggehotell, Markens Grøde og Løvold Kafè for å nevne noen.

Våre sportye kokker på hotellet hopper til og tar jobben selv med utbeining og deler opp til grytekjøtt, biffer og kjøttdeig, som igjen blir til deilige  elggryter, spennende karbonader, saftige roastbiffer og kjøttboller. Noen få grupper er også så heldige at de får servert indrefileten som en del av opplevelsen på Kjerringøy Bryggehotell.

Vi slår et slag for kortreist mat, og er stolte av de herlige rettene vi kan servere våre gjester.

Georg Kristiansen
, click to open in lightbox
Ole Martin Bendiksen
Per Martin Bendiksen med selvskutt okse som ble levert til hotellet
, click to open in lightbox
Martin Olsen
Jaktlaget Os/Alsos/Kjerringøy
, click to open in lightbox
Camilla Berg Hansen
De sitter pent når de har pause under elgjakta
, click to open in lightbox
Camilla Berg Hansen
Slaktene henger klare til partering
, click to open in lightbox