Nordlys

Opplev nordlyset på Kjerringøy

30.09.201612:07 Nikolas Fure

På Kjerringøy, 4 mil nord for Bodø sentrum og flyplassen, kan man ofte se nordlyset danse over majestetiske fjell eller speile seg i havneområdet rett utenfor Kjerringøy Bryggehotell.
Her kan du gå ut på egen veranda rett fra sjøhusene eller hotellrommene og oppleve denne magien som inntreffer.

Polarlyset, eller Aurora polaris som finner sted på den nordlige halvkule kalles Aurora Borealis eller nordlys.
Aurora polaris er ett fysisk fenomen som forekommer når solvinden er kraftigere enn normalt med store elektriske utladninger som slynger elektrisk ladete partikler mot Jorden. Les mer fra Wikipedia her


Planetens nordlysbelte går langs kysten av Nord-Norge og det betyr at Nord-Norge ligger helt perfekt til for å observere dette fantastiske fenomenet, her er det mest nordlys i hele verden!

Den beste perioden for nordlyset er fra begynnelsen av september til begynnelsen av april, og det lyser ofte sterkest mellom kl. 20.00 og 02.00
Man kan også være så heldige å få oppleve nordlyset både før og etter denne tidsperioden, og det at en aldri helt vet når eller hvor lenge nordlyset vil vises er med på å gjøre det enda mer spennende og fasinerende.

Lysforholdet rundt området du er i spiller en stor rolle for opplevelsen av nordlyset og det er derfor best å være utenfor bykjernen, hvor det er mindre forstyrrende lys fra gatelykter og biler.
Skal du imidlertidig fotografere nordlyset er det greit å ha noen små lyskilder som f.eks hus eller en halvmåne.


Står du ute på moloen eller kaien utenfor Kjerringøy Bryggehotell har du ett flott utgangspunkt for det perfekte nordlysbildet med Strandåtinden, Kvarven eller hotellet i bakgrunnen.
Det er også flotte områder i gangavstand fra hotellet med åpne jorder, bakketopper eller f.eks Handelsstedet.

Det anbefales å være i Nord-Norge noen dager når du først er på nordlysjakt for å øke sjansen for å få sett nordlyset og ikke la deg stoppe av litt dårlig vær, plutselig revner skyene og nordlyset åpenbarer seg.

Kjerringøy Bryggehotell kan gi deg flere tips til hva du kan gjøre i påvente av nordlyset, på Kjerringøy er det mye å oppleve!

Nordlys, magi på nattehimmelen

KBH
Moloen og fyret i Kjerringøy Havn. Utsikt fra hotellet
, click to open in lightbox
KBH
Kjerringøy Bryggehotell med sjøhus og molo
, click to open in lightbox
KBH
Stemningsbilde med bålkos. Moloen til venstre i bildet
, click to open in lightbox
KBH
Nordlyset over Lille Kjerringøy
, click to open in lightbox
Morten Mehli
, click to open in lightbox
KBH
, click to open in lightbox